Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Zupa Jarzynowa z Pieczonych Warzyw

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
55 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
40 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C bez konwekcji.
  2. Obierz warzywa.
  3. Cebulę pokroić na kawałki, a następnie posiekać za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic.
  4. Pora, łodygi selera i marchewkę pokroić w plasterki.
  5. Włóż pokrojone warzywa do naczynia UltraPlus Okrągłego 5L lub UltraPro 5,7L i zalej je gorącym bulionem warzywnym.
  6. Dodaj zioła i wymieszaj. Przykryj i piecz przez 20 min.
  7. Dodaj surowy makaron spaghetti i koncentrat pomidorowy, ponownie wymieszaj.
  8. Przykryj i piecz przez 10 min.
  9. W międzyczasie pokrój pomidory i cukinię wzdłuż na pół, a następnie pokrój wszystko na małe kawałki.
  10. Dodaj je do zupy, mieszaj, przykryj i gotuj przez kolejne 10 min.
  11. Na koniec dopraw solą, pieprzem i papryką. Zetrzyj parmezan i posyp zupę przed podaniem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 1 cebula
  • 125 g pora
  • 100 g łodygi selera
  • 125 g marchewek
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 gałązki oregano
  • 100 g spaghetti
  • 10 ml koncentratu pomidorowego
  • 125 g pomidorów koktajlowych lub rzymskich
  • 125 g cukinii
  • Sól, pieprz, papryka

Do serwowania

  • 100 g parmezanu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL