Wstecz
Ziemniaki w balsamicznej marynacie
Etapy przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
- Upewnij się, że ziemniaki są dokładnie suche przed umieszczeniem ich w the Ultimate Silikonowej torbie XL. Dodaj pozostałe składniki.
- Zamknij silikonową torbę, usuwając jak najwięcej powietrza. Po bezpiecznym zamknięciu wstrząśnij/masuj torbę, aby dokładnie pokryć ziemniaki marynatą.
- Lekko otwórz torbę silikonową, umieść na stojąco na zimnej blasze do pieczenia lub pokrywie UltraPro 1.2L. Piecz przez 40-45 minut.
- Pozostaw do ostygnięcia na ok. 5 minut. Używając rękawic kuchennych, otwórz torebkę z dala od siebie i podawaj ziemniaki na gorąco.
Składniki
Dla 4 porcji
- 680 g młode ziemniaki (umyte)
Marynata balsamiczna
- 60 ml octu balsamicznego
- 30 ml oliwy z oliwek
- 5 ml musztardy Dijon
- 2 ząbki czosnku (rozdrobnione)
- 2 ml soli
- 2 ml mielonego pieprzu