Wstecz
TAGLIATELLE Z RZEPY Z SOSEM CARRBONARA
Etapy przygotowania
- Umieścić boczek w Micro Nova 2.25L. Przykryć i wstawić na 2 minuty do kuchenki mikrofalowej (moc 600W). Odsączyć, a następnie wstawić do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2 minuty (moc 600W). Odstawić na 2 minuty, odsączyć. Przełożyć boczek na talerz.
- Obrać rzepę (jeśli rzepa jest długa, przekroić ją na 2-3 krótsze części), Za pomocą Fusion Spiralki z Końcówką Tagliatelle pokroić rzepę na tagliatelle.
- Do czystego Micro Nova 2,25L przełożyć tagliatelle z rzepy, dodać 50ml wody, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 11-13 minut (moc 600W). W połowie gotowania delikatnie wymieszać przy pomocy Neo Szczypiec. Odstawić na około 3 minuty.
- Odsączyć wodę i niezwłocznie dodać do tagliatelle sól, pieprz, żółtka i boczek. Delikatnie wymieszać używająć Neo Szczypiec i podawać z tartym Parmezanem.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: Rzepę można również pokroić Końcówką Spaghetti. Należy wtedy skrócić czas gotowania rzepy o 1 minutę.
Składniki
Dla 2 porcji
- 200 g boczku wędzonego
- 800 g rzepy (3.5-7 cm średnicy)
- 50 ml wody
- 4 żółtka jaja
- Sól i pieprz
- Tarty Parmezan do podania