Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

TAGLIATELLE Z RZEPY Z SOSEM CARRBONARA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
37 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
17 min

Etapy przygotowania

  1. Umieścić boczek w Micro Nova 2.25L. Przykryć i wstawić na 2 minuty  do kuchenki mikrofalowej (moc 600W). Odsączyć, a następnie wstawić do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2 minuty (moc 600W). Odstawić na 2 minuty, odsączyć. Przełożyć boczek na talerz.
  2. Obrać rzepę (jeśli rzepa jest długa, przekroić ją na 2-3 krótsze części), Za pomocą Fusion Spiralki z Końcówką Tagliatelle pokroić rzepę na tagliatelle.
  3. Do czystego Micro Nova 2,25L przełożyć tagliatelle z rzepy, dodać 50ml wody, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 11-13 minut (moc 600W). W połowie gotowania delikatnie wymieszać przy pomocy Neo Szczypiec. Odstawić na około 3 minuty. 
  4. Odsączyć wodę i niezwłocznie dodać do tagliatelle sól, pieprz, żółtka i boczek. Delikatnie wymieszać używająć Neo Szczypiec i podawać z tartym Parmezanem.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: Rzepę można również pokroić Końcówką Spaghetti. Należy wtedy skrócić czas gotowania rzepy o 1 minutę.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 200 g boczku wędzonego
  • 800 g rzepy (3.5-7 cm średnicy)
  • 50 ml wody
  • 4 żółtka jaja
  • Sól i pieprz
  • Tarty Parmezan do podania
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL