Wstecz
Szybkie ogórki w zalewie
Etapy przygotowania
- Połącz ocet, wodę, sól, gorczycę, ziarna pieprzu i liść laurowy w małym rondelku i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
- Podczas gdy zalewa się gotuje, pokrój ogórki w cienkie plasterki o grubości 1¼ cm. Pokrój cebulkę w cienkie plasterki, zarówno białą, jak i zieloną część.
- Umieść plasterki ogórka, cebulkę, czosnek i koperek w The Ultimate Silikonowej Torbie Średniej 1L. Ostrożnie wlej schłodzoną zalewę do torby.
- Dokładnie zamknij, a następnie umieść w lodówce w pozycji pionowej. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, pozostaw na noc przed spożyciem.
Składniki
Dla 4 porcji
- 180 ml octu białego
- 180 ml wody
- 7 ml ziaren gorczycy
- 7 ml ziarenek pieprzu w całości
- 5 ml soli
- 1 liść laurowy
- 115 g małych ogórków
- 2 cebule dymki
- 3 ząbki czosnku (rozdrobnione)
- 3 gałązki świeżego koperku