Wstecz
SZYBKIE I ŁATWE CIASTO CZEKOLADOWE
Etapy przygotowania
- Połamać czekoladę na kawałki, podzielić masło na 2-3 kawałki i umieścić je w Micro Nova Dzbanku 1L. Przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę, moc 600 W.
- Dodać pozostałe składniki jeden po drugim, dobrze mieszając, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Za pomocą Silikonowej Łyżki usunąć nadmiar ciasta z wnętrza dzbanka. Pozostawić pokrywkę niedomkniętą i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut, moc 600 W.
- Odstawić na 5 minut.
Składniki
Dla 4 porcji
- 120 g gorzkiej czekolady (najlepiej z zawartością ok. 55% kakao)
- 35 g masła
- 3 średnie jaja
- 35 g cukru
- 70 g kasztanów
- 35 g sproszkowanch migdałów
- Szczypta soli
- 30 g mąki uniwersalnej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia