Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

SZYBKIE I ŁATWE CIASTO CZEKOLADOWE

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
14 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
8 min
Czas gotowania
6 min

Etapy przygotowania

  1. Połamać  czekoladę na kawałki, podzielić masło na 2-3 kawałki i umieścić je w Micro Nova Dzbanku 1L. Przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej  na 1 minutę, moc 600 W.
  2. Dodać pozostałe składniki jeden po drugim, dobrze mieszając, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Za pomocą Silikonowej Łyżki usunąć nadmiar ciasta z wnętrza dzbanka. Pozostawić  pokrywkę niedomkniętą  i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 5 minut, moc 600 W.
  3. Odstawić na 5 minut. 
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 120 g gorzkiej czekolady (najlepiej z zawartością ok. 55% kakao)
  • 35 g masła
  • 3 średnie jaja
  • 35 g cukru
  • 70 g kasztanów
  • 35 g sproszkowanch migdałów
  • Szczypta soli
  • 30 g mąki uniwersalnej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL