Wstecz
STOŻKI RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KURCZAKIEM
Etapy przygotowania
- Wlać ryż i wodę do Ryżowego Garnuszka Maxi. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 16-17 minut, moc 900 W. Odstawić na 5 minut.
- Dodać masło, starty ser, doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać za pomocą Silikonowej Łyżki , aż do momentu całkowitego stopienia masła. Pozostawić na 10 minut.
- Rozgrzać piekarnik do 220 ° C z termoobiegiem.
- Pokroić kurczaka i suszone pomidory na małe kawałki i całość wymieszać w misce Mega Trójka 300 ml.
- Przy użyciu SuperSonic Rozdrabniacza, połączyć bułkę tartą i tarty ser, następnie całość wlać do miski Mega Trójka 1L.
- Przy użyciu Foremkomanii uformować stożki z ryżu i suszonych pomidorów z kurczakiem. Obtoczyć je w bułce tartej z serem. Przygotować w ten sposób kolejnych 7 porcji.
- Umieścić stożki na Silikonowej Macie Premium i wstawić do piekarnika.
- Piec przez ok. 20 minut. Podawać z zieloną sałatą.
Dodatkowe informacje
POMYSŁY NA INNE NADZIENIE
• 150 g pokrojonego w kostkę wędzonego łososia i kilka posiekanych liści bazylii
• 150 g grubo posiekanych krewetek i kilka posiekanych liści kolendry
• 75 g chorizo i 100 g ugotowanego pora
• 100 g pokrojonej w kostkę sera feta i 75 g pokrojonych w plasterki oliwek
• 100 g tartego sera Ementaler i 75 g pokrojonej w kostkę szynki
Składniki
Dla 4 porcji
- 300 g ryżu do risotto
- 700 ml wody
- 35 g masła
- 75 g startego sera (Parmezan lub Ementaler)
- Sól i pieprz
- Nadzienie
- 100 g grillowanego kurczaka
- 75 g suszonych pomidorów
- Panierka
- 40 g bułki tartej
- 40 g startego sera (Parmezan lub Ementaler)