Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Salsa Verde

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
5 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min

Dodaj swoim potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości z Salsą Verde, pysznym meksykańskim sosem, który przygotujesz w ciągu kilku minut.

Etapy przygotowania

  1. Za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic posiekaj cebulę, papryczki jalapenos, czosnek oraz kolendrę.
  2. Dodaj obrane miechunki, cukier, sól i ponownie posiekaj.
  3. Dodaj sok z limonki i ponownie posiekaj całość, aż do uzyskania jednolitej masy.

Dodatkowe informacje

Polecamy również salsę w wersji pieczonej, wystarczy podsmażyć wszystkie składniki (cebulę, papryczki jalapeno, czosnek, miechunkę) na patelni lub upiec w Micro Grillu.

* W razie niedostępności miechunki pomidorowej można ją zastąpić zielonymi pomidorami.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 0.5 cebuli
  • 0.5 papryczki jalapeno
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 4 listki kolendry
  • 125 g miechunki pomidorowej (obranej)*
  • 1 szczypta cukru
  • 1 szczypta soli
  • 0.5 limonki
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL