Wstecz
Salsa Verde
Dodaj swoim potrawom odrobiny pikanterii i wyrazistości z Salsą Verde, pysznym meksykańskim sosem, który przygotujesz w ciągu kilku minut.
Etapy przygotowania
- Za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic posiekaj cebulę, papryczki jalapenos, czosnek oraz kolendrę.
- Dodaj obrane miechunki, cukier, sól i ponownie posiekaj.
- Dodaj sok z limonki i ponownie posiekaj całość, aż do uzyskania jednolitej masy.
Dodatkowe informacje
Polecamy również salsę w wersji pieczonej, wystarczy podsmażyć wszystkie składniki (cebulę, papryczki jalapeno, czosnek, miechunkę) na patelni lub upiec w Micro Grillu.
* W razie niedostępności miechunki pomidorowej można ją zastąpić zielonymi pomidorami.
Składniki
Dla 4 porcji
- 0.5 cebuli
- 0.5 papryczki jalapeno
- 1 ząbek czosnku
- 4 4 listki kolendry
- 125 g miechunki pomidorowej (obranej)*
- 1 szczypta cukru
- 1 szczypta soli
- 0.5 limonki