Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Sałatka z kukurydzą i borówkami

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
10 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. Używając wkładki z ostrzem w kształcie litery V, ustaw okrągłe pokrętło Multi Szatkownicy na #2, a trójkątne pokrętło na “blok”. Przymocuj ogórek do prowadnicy i pokrój w okręgi. Powtórz czynność z czerwoną cebulą.
  2. Za pomocą noża przekrój plastry ogórka i czerwonej cebuli na pół i umieść w średniej misce.
  3. Dodaj kukurydzę, jagody, kolendrę i papryczkę jalapeno do miski i wymieszaj.
  4. Aby przygotować dressing, wymieszaj wszystkie składniki w małej misce. Dodaj do sałatki i ponownie wymieszaj.

Dodatkowe informacje

WSKAZÓWKA:

*Przygotuj własną mieszankę przypraw southwest chipotle:

60 ml mielonego kminu rzymskiego (±4 łyżki)
45 ml cebuli w proszku (±3 łyżki)
30 ml gruboziarnistej soli koszernej (±2 łyżki)
20 ml wędzonej papryki (±4 łyżeczki)
20 ml chipotle lub chili w proszku (±4 łyżeczki)
20 ml suszonej kolendry (±4 łyżeczki)
10 ml czosnku w proszku (±2 łyżeczki)

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 1 ogórek (przecięty na pół)
  • 0.5 małej czerwonej cebuli
  • 370 g kukurydzy z puszki (odsączonej)
  • 150 g borówek
  • 0.25 pęczka kolendry (drobno posiekanej)
  • 1 papryczka jalapeno (drobno posiekana)

Dressing

  • 1 limonka (sok)
  • 45 ml oliwy z oliwek
  • 30 ml miodu
  • 2 ml przyprawa southwest chipotle *
  • 2 ml soli gruboziarnistej
  • 1 ml pieprzu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL