Wstecz
SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW I KAPUSTY Z IMBIREM
Etapy przygotowania
- Czerwoną kapustę delikatnie poszatkować za pomocą Multi Szatkownicy.
- Obrać buraki i pokroić w cienkie paski również przy użyciu Multi Szatkownicy .
- Obrać imbir i zetrzeć za pomocą Neo Mini Tarki.
- Obrać ząbki czosnku i pokroić je na połówki, a następnie usunąć zielony rdzeń.
- W Mikro Szybkowarze połączyć kapustę, buraki, imbir, czosnek, ocet i wodę. Zamknąć pokrywę i włożyć do kuchenki mikrofalowej. Gotować przez 13 min. Moc 900 W. Odstawić na 10 min. dopóki ciśnienie nie spadnie.
- Po upływie 10 min. otworzyć Micro Szybkowar, doprawić solą, pieprzem, a następnie zamieszać, przykryć i odstawić na kolejne 30 min.
- Przy użyciu SuperSonic Rozdrabniacza posiekać orzechy nerkowca. Zetrzeć kolendrę. Wymieszać je z kapustą i burakami tuż przed podaniem.
Dodatkowe informacje
Ten przepis doskonale się sprawdza, gdy jest podawany jako ciepła przystawka z rybą, krewetkami, drobiem lub dziczyzną. Jest także świetny podawany na świeżo jako zimna sałatka.
Składniki
Dla 4 porcji
- 500 g czerwonej kapusty
- 400 g surowych buraków
- 10 g świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml cydru lub octu jabłkowego
- 100 ml wody
- sól i pieprz
- 50 g orzechów nerkowca
- 5 gałązek kolendry