Wstecz
RUSTYKALNE KRĄŻKI
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik na temperaturę 210°C.
- Obierz ziemniaki za pomocą Obieraczki Pionowej i zetrzyj je.
- Wymieszaj utarte ziemniaki z roztopionym masłem, solą i pieprzem.
- Umieść Silikonowe Krążki na zimnej kratce z piekarnika.
- Rozłóż równomiernie utarte ziemniaki w zagłębieniach Silikonowych krążków. Włóż kratkę do piekarnika, na najniższy poziom i piecz przez około 55 minut. Przed wyjęciem z Formy upieczonych ziemniaków odstaw ją na 5 minut do ostygnięcia.
- Pokrój grzyby na ćwiartki. Obierz czosnek i przeciśnij. Na Kolekcja Kulinarna Szefa kuchni Patelni 24 cm, smaż pieczarki i czosnek na oleju przez około 2-3 minuty. Dodaj sól, pieprz, śmietanę kremówkę oraz natkę pietruszki i podgrzewaj na średnim ogniu przez około minutę.
- Ozdób środek każdego rustykalnego krążka pieczarkami.
Składniki
Dla 6 porcji
- 600 g ziemniaków
- 30 g rozpuszczonego masła
- Sól i pieprz
- 200 g pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju (ok. 15 ml)
- 50 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki