Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Pudding z Mango i Chia

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
16 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
6 min

Etapy przygotowania

  1. Odmierz mleko migdałowe w Shakerze Plus o pojemności 600 ml.
  2. Dodaj cukier puder i nasiona chia, a następnie energicznie wstrząśnij.
  3. Umieść całość w lodówce na co najmniej 6 godzin, ponieważ nasiona chia potrzebują czasu, aby napęcznieć i stworzyć konsystencję puddingu.
  4. Obierz mango, usuń miąższ z pestki za pomocą noża uniwersalnego (np. z kolekcji Amazing), i pokrój na grube kawałki.
  5. Zmiksuj mango razem z sokiem z cytryny, sokiem pomarańczowym, kurkumą i cynamonem w rozdrabniaczu SuperSonic wysokim wyposażonym w ostrze, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. Rozłóż pudding chia do miseczek, a następnie rozprowadź na wierzchu gotowe puree z mango i podawaj natychmiast, aby uzyskać najlepszy smak.

Dodatkowe informacje

Wskazówka dotycząca puddingu chia:

Oprócz mango, pudding chia można również wzbogacić przecierem morelowym, gruszkowym lub jabłkowym. Latem warto spróbować użyć świeżego przecieru malinowego lub jagodowego. To bardzo łatwy i wszechstronny wegański deser!

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 350 ml mleka migdałowego
  • 10 ml cukru pudru
  • 70 g nasion chia
  • 2 małe dojrzałe owoce mango
  • 10 ml soku z cytryny
  • 45 ml soku pomarańczowego
  • 1 pinch mielonej kurkumy
  • 1 pinch mielonego cynamonu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL