Wstecz
Popcorn z kremem czekoladowo-orzechowym
Etapy przygotowania
- Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
- Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
- Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
- Niezwłocznie dodaj krem czekoladowo-orzechowy do gorącego popcornu; umieść pokrywę w pozycji zamkniętej i delikatnie potrząsaj przez około 30 sekund, aż krem czekoladowy całkowicie się rozpuści.
- Ponownie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 20 sekund z mocą 600 W bez pokrywy, a następnie potrząsaj po raz ostatni z zamkniętą pokrywą przez około 10 sekund.
- Aby uzyskać najlepsze rezultaty, należy odczekać 30 minut przed podaniem, aby czekolada całkowicie ostygła/utwardziła się. To znacznie zmniejsza lepkość. Popcorn można również schłodzić w lodówce przez maksymalnie 10 minut.
Dodatkowe informacje
Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.
Składniki
Dla 4 porcji
- 60 g ziaren kukurydzy na popcorn
- 60 g kremu czekoladowo-orzechowego