Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Popcorn z białą czekoladą, orzechami laskowymi i cynamonem

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
14 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
4 min

Etapy przygotowania

  1. Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
  2. Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
  3. Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
  4. Dodaj kawałki białej czekolady do gorącego popcornu, umieść pokrywę w pozycji otwartej i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej od 30 sekund do 1 minuty przy mocy 1000 W.
  5. Delikatnie wymieszaj silikonową szpatułką, aby równomiernie pokryć popcorn. Następnie dodaj pokruszone orzechy laskowe, cynamon i ponownie wymieszaj.
  6. Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.

Dodatkowe informacje

Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 50 g ziaren kukurydzy na popcorn
  • 40 g białej czekolady
  • 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL