Wstecz
Popcorn z białą czekoladą, orzechami laskowymi i cynamonem
Etapy przygotowania
- Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
- Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
- Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
- Dodaj kawałki białej czekolady do gorącego popcornu, umieść pokrywę w pozycji otwartej i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej od 30 sekund do 1 minuty przy mocy 1000 W.
- Delikatnie wymieszaj silikonową szpatułką, aby równomiernie pokryć popcorn. Następnie dodaj pokruszone orzechy laskowe, cynamon i ponownie wymieszaj.
- Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia na 5 minut.
Dodatkowe informacje
Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.
Składniki
Dla 4 porcji
- 50 g ziaren kukurydzy na popcorn
- 40 g białej czekolady
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- 1 łyżeczka cynamonu w proszku