Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Popcorn Malinowy

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
8 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
3 min

Etapy przygotowania

  1. Rozdrobnij liofilizowane maliny za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic, aby uzyskać drobny proszek (ok. 6-7 pociągnięć). Dodaj cukier puder i ponownie zmiksuj.
  2. Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
  3. Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
  4. Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
  5. Niezwłocznie dodaj masło do gorącego popcornu; umieść pokrywę w pozycji zamkniętej i delikatnie potrząsaj przez około 30 sekund, aż masło całkowicie się rozpuści. Jeśli masło nie jest całkowicie roztopione, umieść WOW Pop w kuchence mikrofalowej na 10 do 20 sekund przy mocy 600 W, a następnie ponownie potrząśnij.
  6. Dodaj połowę proszku malinowego i delikatnie wstrząsaj przez kilka sekund. Dodaj pozostały proszek malinowy i wstrząsaj jeszcze przez kilka sekund.

Dodatkowe informacje

*Liofilizowane maliny to wysuszone suche, naturalne kawałki malin. Można je zwykle znaleźć w dziale z suszonymi owocami w supermarketach lub łatwo online. Nie zastępować świeżymi lub mrożonymi malinami.

**Masło musi być wystarczająco miękkie, aby można je było mieszać widelcem lub łyżką. Jeśli temperatura pokojowa nie jest wystarczająca, można podgrzać masło w kuchence mikrofalowej na niskiej mocy (360 W) przez ok. 20 sekund, aby zmiękło. Ważne jest, aby masło było miękkie, ale nie całkowicie roztopione, aby mogło się stopić po dodaniu do popcornu. Dodanie całkowicie roztopionego masła może spowodować nierównomierne doprawienie.

Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 10 g malin liofilizowanych*
  • 30 g cukru pudru
  • 60 g ziaren kukurydzy na popcorn
  • 30 g masła niesolonego ( w temperaturze pokojowej**)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL