Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Popcorn czekoladowy z dodatkami

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
28 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
15 min
Czas gotowania
3 min

Etapy przygotowania

  1. Zetrzyj czekoladę osobno za pomocą tarki Grate N Store (na grubych oczkach). Aby uzyskać najlepsze rezultaty, umieść czekoladę i tarkę Grate N Store w lodówce na 15 minut przed tarciem, aby obie były zimne, a czekolada nie zaczęła się topić podczas tarcia.
  2. Jeśli używasz cukru pudru, połącz wybrane dodatki i cukier puder w małej misce. Odstaw na później.
  3. Odmierz i umieść ziarna popcornu w WOW Pop Micro Popcorn bez dodawania czegokolwiek innego. Umieść pokrywę w pozycji otwartej, wyrównując wentylowaną stronę pokrywy z otworami w podstawie.
  4. Umieść w kuchence mikrofalowej i ustaw na 3 minuty na wysoką moc ( ale maksymalnie 1000 watów). Pozostań w pobliżu kuchenki mikrofalowej i uważnie nasłuchuj trzasków. Gdy wyskakiwanie zwolni do około 2 sekund między wyskakiwaniem, wyłącz kuchenkę mikrofalową. W zależności od kuchenki mikrofalowej, czas może być krótszy lub dłuższy niż 3 minuty.
  5. Gdy popcorn będzie gotowy, pozostaw pokrywę w pozycji otwartej i wytrząśnij nieuprażone ziarna.
  6. Niezwłocznie dodaj startą czekoladę do gorącego popcornu, umieść pokrywę w pozycji zamkniętej i delikatnie wstrząsaj przez ok. 30 sekund. Dodaj wybrane dodatki (opcjonalnie cukier puder) i ponownie wstrząśnij.
  7. Rozłóż gotowy popcorn na Silikonowej Macie Premium i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli temperatura w pomieszczeniu przekracza 23-25°C, włóż go do lodówki na 15 minut.
    Ten krok ma na celu uniknięcie przyklejania się czekolady do palców, ale możesz go pominąć.
  8. Popcorn można następnie umieścić w misce do serwowania i przechowywać w temperaturze pokojowej do momentu podania (jeśli temperatura pokojowa nie przekracza 25°C).

Dodatkowe informacje

Ważna uwaga: Po użyciu, w celu wyczyszczenia, należy zdemontować szklany dysk z silikonowej podstawy i obchodzić się z nim ze szczególną ostrożnością. Ta część jest delikatna i może pęknąć, jeśli zostanie upuszczona.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 50 g ciemnej lub mlecznej czekolady
  • 50 g ziaren kukurydzy na popcorn

Jeśli używana jest ciemna czekolada (opcjonalnie)

  • 15 ml cukru pudru lub lukru

Dodatki do wyboru

  • 25 g wiórków kokosowych
  • 25 g orzechów laskowych (drobno posiekanych lub grubo startych)
  • 25 g orzechów włoskich (drobno posiekanych lub grubo startych)
  • 40 g ciasteczek korzennych (drobno posiekanych lub grubo startych)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL