Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

PĄCZKI Z SHAKERA

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
40 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzać piekarnik do 180°C (wcześniej wyjąć kratkę z piekarnika).
  2. Wszystkie składniki umieścić w Shakerze Plus 600ml.
  3. Zamknąć Shaker i dobrze wstrząsnąć, tak aby uzyskać jednolitą masę.
  4. Wlać masę do 2 form Silikonowe Krążki umieszczonych na zimnej kratce z piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.
  5. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem z formy i posmarować pączki polewą czekoladową, pomarańczową lub cytrynową lub podać z dżememem, miodem, czerwonymi owocami,coulis, itp.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 12 porcji

  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • 30 ml oleju
  • 130 g mąki
  • 5 ml proszku do pieczenia
  • 1 szczypta sody oczyszczonej
  • 60 ml cukru (± 60 g)
  • 10 ml cukru waniliowego
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL