Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

NALEŚNIKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
30 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Do Kuchcika Plus wlać 45 ml mleka, dodać jajka, mąkę, olej, sól (cukier, jeśli lubisz na słodko). Przykryć , ustawić pokrętło zmiany biegów na pozycji II i mieszać przez około 20 sekund.
  2. Dodać 150 ml mleka i ponownie mieszać na biegu II przez około 20 sekund. Dodać pozostałe mleko, przestawić pokrętło zmiany biegów na bieg I i mieszać przez kolejne 20 sekund.
  3. Delikatnie rozgrzać Patelnię do naleśników z Kolekcji Kulinarnej Szefa Kuchni. Powoli nalewać na patelnię ciasto, tak by powstała cienka warstwa naleśnika. Po około 1 min. smażenia przełożyć naleśnik na drugą stronę przy użyciu Neo Dużej Łopatki. Smażyć również około 1 min aż do uzyskania lekko brązowego koloru. 
  4. Powtórzyć czynność przy kolejnych naleśnikach. 

Dodatkowe informacje

Powinno wyjść 8-10 sztuk w zależności o grubości naleśników.

 

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 400 ml mleka
  • 4 jajka
  • 45 ml oleju
  • 200 g mąki
  • 2 ml soli
  • 50 g cukru (opcjonalnie, jeśli chcemy, żeby naleśniki były słodkie)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL