MROŻONE GOFRY Z BANANAMI I KAWAŁKAMI CIASTECZEK
Etapy przygotowania
- Za pomocą Rozdrabniacza Plus, rozdrobnij i wymieszaj banana, sok z cytryny, cukier i jogurt do idealnej gładkości.
- Za pomocą Kuchcika ubij zimną śmietanę, aż stanie się sztywna. Wlej mieszankę z Multirozdrabniacza na ubitą śmietanę, dodaj pokruszone ciasteczko i delikatnie wymieszaj za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
- Masę bananową podziel równomiernie w każdym zagłębieniu formy silikonowej Silikonowe Gofry. Wstawić do zamrażarki na co najmniej 8h.
Pro Wskazówka: Pojemnik do mrożenia 2,25L jest idealną parą dla Silikonowych Gofrów, gdy przygotowujesz mrożone przepisy. W celu ułatwienia nakładania masy i przenoszenia, przed napełnieniem silikonowej formy umieść ją w pojemniku do mrożenia. - Przełóż gotowe lody delikatnie i udekoruj kawałkami czekolady. Aby uzyskać idealną konsystencję lodów, przed podaniem odczekaj 5 minut.
Dodatkowe informacje
Wybierz banany na słodkie, czekoladowe danie, które kusi na śniadanie, brunch, deser! Odpręż się po upalnym letnim dniu i wyciągnij ten klejnot z zamrażarki, która ma owocowy, kremowy klimat ORAZ to uczta stworzona z myślą o ekologii.
Teraz nie musisz kończyć z dodatkami – twoje zapasy kuchenne są limitem! Przyjmij ten przepis jako idealną wymówkę, by przeszukać lodówkę, szafki i miskę z owocami, aby zużyć zapomniane lub niedokończone składniki. Wybierz mnóstwo potrójnych, poczwórnych lub pięciokrotnych dodatków – najsmaczniejsze opcje to: masło orzechowe, pasta czekoladowa, karmel solony, truskawki, jagody lub kokos. Założę się, że możesz wypróbować jakieś dziwne nowe kombinacje, które mogą po prostu działać!
A w międzyczasie rozkoszujesz się unikaniem opakowań jednorazowych dzięki temu wspaniałemu mrożonemu gofrowi, a przechowywanie w zamrażarce podwójnie gwarantuje, że nic się nie zmarnuje. Ale coś mówi nam, że ty, twoja rodzina i przyjaciele pokochacie te mrożone gofry.
Dla 4 porcji
- 150 g bananów
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 40 g cukru
- 125 g jogurtu
- 100 ml śmietany 30-36%, schłodzonej
- 1 ciasteczko czekoladowe (pokruszone)
- 50 g pokruszonej czekolady