Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Mini quiche z kremowym serem i czerwoną papryką

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
52 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
27 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury  190°C, w razie potrzeby wyjmując ruszt piekarnika.
  2. Zetrzyj ser za pomocą Tarki Grate N Store.
  3. Obierz czerwoną paprykę, a następnie pokrój ją w drobną kostkę.
  4. Umieść formę do pieczenia Silikonowe Babeczki na zimnym ruszcie piekarnika lub metalowej blasze do pieczenia.
    Podziel starty ser pomiędzy wszystkie wgłębienia, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
  5. W Shakerze Plus 600ml dodaj pozostałe składniki. Umieść wkład i pokrywę na shakerze, a następnie dobrze wstrząśnij.
  6. Równomiernie wlej zawartość shakera do wgłębień Silikonowych Babeczek.
  7. Umieść ruszt na najniższym poziomie piekarnika i piecz przez 25-27 minut.
  8. Odstaw na 10 minut przed wyjęciem z formy.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 1 czerwona papryka (±250 g
  • 70 g sera (Emmental, Parmezan)
  • 100 ml mleka (pełnego lub półtłustego)
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 45 ml skrobi kukurydzianej (±3 łyżki)
  • 3 średnie jajka
  • 2 ml suchego tymianku (±½ łyżeczki)
  • Sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL