Wstecz
MINI PIZZA MARGHERITA
Etapy przygotowania
- Piec rozgrzać do temperatury 200°C z użyciem konwekcji.
- Na Patelni 30cm z Kolekcji Kulinarnej Cottage, podgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
- Używając Fusion Mini Spiralki z końcówką do spaghetti, zrobić spaghetti z ziemniaków, a następnie przełożyć je na rozgrzaną oliwę. Przyprawić ziemniaki granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Smażyć do momentu aż będą miękkie i lekko brązowe, ok. 10 minut, a następnie przełożyć do miski Maximilian 2,75l.
- Dodać roztrzepane jajko do ziemniaczanego makaronu i podrzucać do czasu połączenia się składników.
- Zawartość miski ułożyć w dwóch równych porcjach ponownie na patelni. Włożyć do piekarnika i piec przez 15 min. lub do momentu, gdy krawędzie będą złotobrązowe.
- Wyjąć patelnię z piekarnika za pomocą Silikonowych Rękawic. Na wierzchu każdej mini pizzy rozsmarować równomiernie sos i posypać serem mozzarella. Włożyć z powrotem do piekarnika na 5 min. lub do czasu, aż ser będzie stopiony.
- Ozdobić pizze bazylią i parmezanem.
Podawać natychmiast.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: Żeby zrobić jedną dużą pizzę, wyłóż całą zawartość na patelnię!
Uwaga: Jeśli nie używasz Patelni z Kolekcji Kulinarnej Cottage, upewnij się, że twoja patelnia jest przystosowana do używania w piekarniku!
Jeśli nie masz pieca konwekcyjnego, zwiększ temperaturę piekarnika do 220°C.
Składniki
Dla 1 porcji
- 7 ml oliwy z oliwek
- 2 małe ziemniaki, obrane
- 2 ml granulowanego czosnku
- Sól i pieprz
- 1 jajko (roztrzepane)
- 60 ml sosu do pizzy
- 30 g rozdrobnionego sera mozzarella
- 2 listki bazylii (drobno pokrojone)
- Ser parmezan (do podawania)