Wstecz
Marynata Chimichurri
Etapy przygotowania
- Używając SuperSonic Chopper Rozdrabniacza, drobno posiekaj pietruszkę, kolendrę i czosnek. Dodaj olej, ocet, oregano, sól i pieprz, a następnie mieszaj do połączenia.
- Umieść mięso w The Ultimate silikonowej Torbie Dużej 1.8L, a następnie dodaj zawartość rozdrabniacza SuperSonic.
- Zamknij torbę, usuwając jak najwięcej powietrza. Po szczelnym zamknięciu wstrząśnij/wymasuj torbę, aby dokładnie pokryć mięso marynatą. Umieść w lodówce na co najmniej 1 godzinę, ale najlepiej na całą noc, aby uzyskać jak najwięcej smaku.
- Ugotuj lub usmaż lub upiecz zamarynowane mięso według uznania.
Składniki
Dla 4 porcji
- 30 g natki pietruszki
- 15 g kolendry
- 4 ząbki czosnku (obrane)
- 60 ml oliwy z oliwek
- 30 ml octu winnego z czerwonego wina
- 5 ml suszonego oregano
- 2 ml soli
- 1 ml pieprzu
- 680 g wybranego mięsa (kurczak, befsztyk...)