Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Marynata Chimichurri

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
23 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
8 min

Etapy przygotowania

  1. Używając SuperSonic Chopper Rozdrabniacza, drobno posiekaj pietruszkę, kolendrę i czosnek. Dodaj olej, ocet, oregano, sól i pieprz, a następnie mieszaj do połączenia.
  2. Umieść mięso w The Ultimate silikonowej Torbie Dużej 1.8L, a następnie dodaj zawartość rozdrabniacza SuperSonic.
  3. Zamknij torbę, usuwając jak najwięcej powietrza. Po szczelnym zamknięciu wstrząśnij/wymasuj torbę, aby dokładnie pokryć mięso marynatą. Umieść w lodówce na co najmniej 1 godzinę, ale najlepiej na całą noc, aby uzyskać jak najwięcej smaku.
  4. Ugotuj lub usmaż lub upiecz zamarynowane mięso według uznania.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 30 g natki pietruszki
  • 15 g kolendry
  • 4 ząbki czosnku (obrane)
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 30 ml octu winnego z czerwonego wina
  • 5 ml suszonego oregano
  • 2 ml soli
  • 1 ml pieprzu
  • 680 g wybranego mięsa (kurczak, befsztyk...)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL