Wstecz
LODOWY SERNIK JAGODOWY
Etapy przygotowania
- W dzbanku Candy Plus 2L, ubić za pomocą Neo Trzepaczki: żółtka z 50 g cukru przez ok. 1 minutę. Następnie dodać ser twarogowy i ponownie wymieszać.
- W Kuchciku Plus,ubić białka jajek na sztywną pianę. Dodać pozostały cukier i ubijać jeszcze przez kilka sekund.
- Za pomocą Neo Silikonowej Łyżki delikatnie połączyć białka jaj z masą serową.
- Dodać dżem jagodowy i jagody, wymieszać wykonując tylko kilka obrotów Neo Silikonową Łyżką, tak aby zachować marmurkową fakturę. Wlać wszystko do formy Liliana, a następnie wstawić do zamrażarki na co najmniej 8 godzin.
- W celu łatwego wyjęcia lodów, użyj gąbki lub małego ręczniczka nasączonego ciepłą wodą, aby przetrzeć zewnętrzną stronę formy Liliany przez kilka sekund.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: Aby uzyskać najlepszą konsystencję lodów, należy wyciągnąć je z formy 10 minut przed podaniem.
Składniki
Dla 8 porcji
- 4 średnie jajka
- 75 g cukru
- 250 g sera twarogowego (do sernika)
- 150 g dżem jagodowy
- 125 g jagody (świeże lub mrożone)