Wstecz
Lemoniada z truskawkami i miętą
Truskawkowa Lemoniada z miętą sprawdzi się idealnie na gorące dni! Wyobraź sobie tę scenę: Ty i Twoi bliscy obserwujecie zachodzące słońce, podczas gdy ty leniwie sączysz swój rozkoszny napój.
Etapy przygotowania
- Pokrój truskawki na ćwiartki i dodaj do Dzbanka Krystaliczna Perła 1,7 l.
- Dodaj cukier i wymieszaj do połączenia składników, następnie wstaw na noc do lodówki.
- Dodaj liście mięty i używając Ziemniaczanego Tłuczka, delikatnie wymieszaj truskawki i miętę.
- Podawaj z lodem.
Dodatkowe informacje
Truskawkowa Lemoniada sprawdzi się idealnie na gorące dni! Wyobraź sobie tę scenę: Ty i Twoi bliscy obserwujecie zachodzące słońce, podczas gdy ty leniwie sączysz swój rozkoszny napój.
Wskazówka: Zostały Ci niewykorzystane truskawki i liście mięty? Dodaj je do przegródek Lodowca, napełnij wodą, a następnie kostki lodu serwuj z lemoniadą lub wodą mineralną.
Dodatkowa wskazówka: Możesz również serwować lemoniadę z wodą gazowaną lub tonikiem.
Składniki
Dla 4 porcji
- 450 g truskawek
- 120 g cukru
- 4 gałązki mięty
- 1.25 l niegazowanej wody