Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

KREMOWY DORSZ Z ZIEMNIAKAMI I SELEREM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
43 min
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
23 min

Etapy przygotowania

  1. Obierz selera oraz ziemniaki i pokrój je na kawałki. Ułóż je w Sicie Głębokim Micro Niezbędnika. Wlej 400 ml wody do Podstawy, włóż do niej Sito głębokie, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na moc 900 W przez 20 min. Odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
  2. Połóż dorsza na Sicie Niskim. Postaw Sito niskie na Sicie głębokim i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na 900 W przez 3 minuty. Odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
  3. Rozdrobnij natkę pietruszki za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza, dodaj bułkę tartą, tarty parmezan i rozdrobnij ponownie
  4. Używając Ziemniaczanego Tłuczka przetrzyj ziemniaki i seler. Dodaj masło, sól i pieprz. 
  5. Następnie dodaj ugotowanego dorsza i wymieszaj z ziemniakami przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki.
  6. Przed podaniem posyp danie zawartością SuperSonic Rozdrabniacza.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 200 g korzenia selera
  • 400 g ziemniaków
  • 300 g dorsza
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 łyżka bułki tartej (ok. 15 ml)
  • 3 łyżki tartego Parmezanu (ok. 45 ml)
  • 20 g masła
  • Sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL