Wstecz
KREMOWY DORSZ Z ZIEMNIAKAMI I SELEREM
Etapy przygotowania
- Obierz selera oraz ziemniaki i pokrój je na kawałki. Ułóż je w Sicie Głębokim Micro Niezbędnika. Wlej 400 ml wody do Podstawy, włóż do niej Sito głębokie, przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na moc 900 W przez 20 min. Odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
- Połóż dorsza na Sicie Niskim. Postaw Sito niskie na Sicie głębokim i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej nastawionej na 900 W przez 3 minuty. Odstaw na 5 minut do przestygnięcia.
- Rozdrobnij natkę pietruszki za pomocą SuperSonic Rozdrabniacza, dodaj bułkę tartą, tarty parmezan i rozdrobnij ponownie
- Używając Ziemniaczanego Tłuczka przetrzyj ziemniaki i seler. Dodaj masło, sól i pieprz.
- Następnie dodaj ugotowanego dorsza i wymieszaj z ziemniakami przy pomocy Neo Silikonowej Łyżki.
- Przed podaniem posyp danie zawartością SuperSonic Rozdrabniacza.
Składniki
Dla 2 porcji
- 200 g korzenia selera
- 400 g ziemniaków
- 300 g dorsza
- 1 gałązka natki pietruszki
- 1 łyżka bułki tartej (ok. 15 ml)
- 3 łyżki tartego Parmezanu (ok. 45 ml)
- 20 g masła
- Sól i pieprz