Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Krem owocowo-jogurtowy

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
10 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min

Etapy przygotowania

  1. W Misce do ciasta Plus 2l wymieszać (Neo Silikonową Łyżką) jogurt, miód i wanilię.
  2. Dżem malinowy rozdziel między dwie szklanki o pojemności 350 ml. Dodaj masę jogurtową i odstaw na bok.
  3. Obrane i wypestkowane jabłko i gruszkę pokrój na ćwiartki.
  4. Zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj kawałki jabłek do miski.
  5. Dodaj cynamon i dobrze wymieszaj. Rozłóż masę równomiernie do szklanek.
  6. Ćwiartki gruszek zetrzyj na tarce lub drobno pokrój i lekko skrop cytryną. Dodać je do szklanek i obficie posyp grubo pokruszonymi orzechami. Podawaj natychmiast.

Dodatkowe informacje

Wskazówka: Do tego przepisu użyj jędrnych, nie przejrzałych owoców.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 0.5 łyżeczka sproszkowanej wanilii
  • 90 g dżemu malinowego
  • 1 średnie jabłko (Royal Gala)
  • 1 gruszka
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku
  • 20 g orzechów pekan (lub orzechów włoskich)
  • sok z 1/2 cytryny
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL