Wstecz
Krem owocowo-jogurtowy
Etapy przygotowania
- W Misce do ciasta Plus 2l wymieszać (Neo Silikonową Łyżką) jogurt, miód i wanilię.
- Dżem malinowy rozdziel między dwie szklanki o pojemności 350 ml. Dodaj masę jogurtową i odstaw na bok.
- Obrane i wypestkowane jabłko i gruszkę pokrój na ćwiartki.
- Zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj kawałki jabłek do miski.
- Dodaj cynamon i dobrze wymieszaj. Rozłóż masę równomiernie do szklanek.
- Ćwiartki gruszek zetrzyj na tarce lub drobno pokrój i lekko skrop cytryną. Dodać je do szklanek i obficie posyp grubo pokruszonymi orzechami. Podawaj natychmiast.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: Do tego przepisu użyj jędrnych, nie przejrzałych owoców.
Składniki
Dla 2 porcji
- 60 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu
- 0.5 łyżeczka sproszkowanej wanilii
- 90 g dżemu malinowego
- 1 średnie jabłko (Royal Gala)
- 1 gruszka
- 1 łyżeczka cynamonu w proszku
- 20 g orzechów pekan (lub orzechów włoskich)
- sok z 1/2 cytryny