Wstecz
KRĄŻKI JAK FRANCUSKIE TOSTY
Etapy przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do 210°C.
- Pokroić chleb lub brioche na małe kawałki.
- W Candy Plus 2L połączyć jajka, mleko, ciężką śmietankę, cukier i ekstrakt waniliowy. Używając Neo Trzepaczki, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodać rodzynki i chleb lub kawałki brioche. Odczekać ok. 15 minut i wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki.
- Umieścić Silikonowe Krążki na zimnej kratce z piekarnika.
- Wypełnić ciastem z Candy Plus 2L wnęki Silikonowych Krążków, ustawić kratkę na najniższym poziomie w piekarniku i piec około 15 minut.
- Odstawić na 5 minut przed wyciągnięciem z formy, posypać cukrem pudrem i podawać natychmiast.
Składniki
Dla 4 porcji
- 100 g chleba lub francuskiego pieczywa typu brioche (jednodniowego, lekko wysuszonego)
- 2 jajka (średniej wielkości)
- 50 ml mleka
- 100 ml śmietany 36%
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (± 5 ml)
- 25 g rodzynek
- cukier puder do posypania