Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

KOPUŁKI ZE SKARMELIZOWANYMI JABŁKAMI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
35 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
15 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 150°C.
  2.  Z 2 naleśników wyciąć 6 kółek o średnicy 90 mm przy pomocy Foremki do ciasta 90 mm.
  3. Położyć Silikonowe Babeczki na zimnej kratce piekarnika. Do każdego wgłębienia w formie włożyć jedno naleśnikowe kółko. Piec około 15 minut.
  4. Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić je w plastry grubości 1 cm i pokroić w kostkę przy pomocy Universal Noża Precyzyjnego.
  5. Na Patelni z Kulinarnej Kolekcji Szefa Kuchni 28 cm karmelizować jabłka z masłem, cynamonem i cukrem.
  6. Wyjąć kopułki z formy, napełnić je karmelizowanymi jabłkami i podawać z lodami waniliowymi lub kremem waniliowym.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 2 duże naleśniki
  • 500 g jabłek
  • 30 g masła
  • 2 szczypty cynamonu
  • 30 g cukru
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL