Wstecz
KOPUŁKI ZE SKARMELIZOWANYMI JABŁKAMI
Etapy przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 150°C.
- Z 2 naleśników wyciąć 6 kółek o średnicy 90 mm przy pomocy Foremki do ciasta 90 mm.
- Położyć Silikonowe Babeczki na zimnej kratce piekarnika. Do każdego wgłębienia w formie włożyć jedno naleśnikowe kółko. Piec około 15 minut.
- Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić je w plastry grubości 1 cm i pokroić w kostkę przy pomocy Universal Noża Precyzyjnego.
- Na Patelni z Kulinarnej Kolekcji Szefa Kuchni 28 cm karmelizować jabłka z masłem, cynamonem i cukrem.
- Wyjąć kopułki z formy, napełnić je karmelizowanymi jabłkami i podawać z lodami waniliowymi lub kremem waniliowym.
Składniki
Dla 6 porcji
- 2 duże naleśniki
- 500 g jabłek
- 30 g masła
- 2 szczypty cynamonu
- 30 g cukru