Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Irlandzki gulasz wieprzowy

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
57 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
15 min
Czas gotowania
27 min

Etapy przygotowania

  1. Obierz cebulę, marchew i czosnek. Pokrój je i seler na kawałki. Pokrój wieprzowinę na ok. 50 g kawałki.
  2. Podsmaż kawałki wieprzowiny w rondlu, delikatnie ze wszystkich stron, aż ładnie się zrumienią. Posyp mąką i wymieszaj, aby obtoczyć mięso. Zdejmij z ognia, dodaj ciemne piwo, pokruszoną kostkę bulionu rosołowego, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i liście laurowe.
  3. Umieść zawartość z rondla, cebulę, marchew, seler i czosnek w Micro Szybkowarze.
    Wymieszaj, zamknij i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 27 minut z mocą 900 watów. Odstaw na 15 minut, aż ciśnienie spadnie.
  4. Używając Supersonic rozdrabniacza, posiekaj liście pietruszki i posyp gulasz przed podaniem go z tłuczonymi ziemniakami lub świeżym makaronem.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 1 cebula
  • 200 g marchewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g łodygi selera
  • 800 g łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki mąki uniwersalnej (± 30 ml)
  • 400 ml ciemnego piwa
  • 1 kostka bulionu rosołowego
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • Sól i pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 3 gałązki natki pietruszki
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL