Wstecz
PASTA ZE ŚLEDZIEM
Etapy przygotowania
- Śledzie pokroić na kawałki.
- Chleb namoczyć w mleku, aż stanie się miękki.
- Obrać jabłko przy pomocy Obieraczki pionowej, usunąć gniazdo nasienne i pokroić je na 4 części.
- Obrać cebulę i przekroić ją na pół.
- Obrać ugotowane na twardo jajko.
- Kawałki śledzia, jabłka, cebuli, jajko i kromkę namoczonego chleba umieścić w SuperSonic Rozdrabniaczu Wysokim i drobno posiekać.
- Dodać masło, sól, pieprz i ponownie połączyć składniki.
- „Forszmak” można serwować z żytnim lub pszennym chlebem lub tostami.
Składniki
Dla 2 porcji
- 75 g solonych filetów śledziowych
- 1 kromkę białego, czerstwego chleba
- 70 ml mleka;
- 0.5 zielonego jabłka;
- 0.25 cebuli;
- 1 jajko ugotowane na twardo;
- 20 g masła;
- sól i pieprz