Wstecz
DELIKATNA LODOWA KANAPKA
Etapy przygotowania
- Rozgrzać piekarnik do 180°C.
- Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej kratce piekarnika.
- Ubić jajka przy użyciu Kuchcika Plus. Dodać cukier i wymieszać. Dodać żółtka i całość mieszać jeszcze przez kilka sekund. Całość umieścić w Misce do ciasta Plus 3,5l.
- Wymieszać sól, mąkę i proszek do pieczenia w misce Świeża Czwórka 300 ml. Dodać zawartość z Dużej miski do ciasta i całość wymieszać przy użyciu Neo Silikonowej Łyżki.
- Wylać masę na Silikonową Matę Premium i równomiernie ją rozprowadzić, następnie piec (na najniższym poziomie) przez 15 min.
- Wyjąć ciasto z piekarnika, przykryć czystą ściereczką kuchenną i odstawić na 5 min. Przy użyciu jednego z pojemników od Wieży Dekor powycinać równe kształty ciasta.
- Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Pojedynczy kawałek wykrojonego ciastka umieścić w Wieży Dekor. Nałożyć warstwę lodów. Włożyć kolejne ciastko i docisnąć dyskiem. Umieścić Wieżę Dekor w zamrażarce.
- Wyjąć i obtoczyć lodową kanapkę w orzechach brazylijskich.
Składniki
Dla 6 porcji
- 4 jajka (oddzielone żółtka od białek)
- 125 g cukru
- 15 pinches soli
- 100 g mąki uniwersalnej
- 0.5 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 l lodów (dowolny smak)
- Orzechy brazylijskie grubo rozdrobnione (do dekoracji)