Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

CZEKOLADOWO-KOKOSOWE BĄBELKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
47 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
30 min
Czas gotowania
2 min

Etapy przygotowania

  1. Podzielić na kawałki 25 g gorzkiej czekolady i przełożyć je do Micro Nova Dzbanka 1L. Nałożyć pokrywkę i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę (moc 360W). Zamieszać i wstawić na kolejne 45 sekund do kuchenki mikrofalowej. Odstawić na 1 minutę i wymieszać. Jeśli czekolada nie rozpuściła się, wstawić do kuchenki mikrofalowej na dodatkowe 20 sekund.
  2. Dodać wiórki kokosowe, mascarpone i cukier. Niezwłocznie wymieszać za pomoca Neo Silikonowej Łyżki aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Do Pojemnika do mrożenia 2,25L włożyć Mini Silikonowe Kopułki. Do wgłębień przełożyć równomiernie czekoladowo-kokosową masę. Docisnąć masę łyżeczką do herbaty i wstawić pojemnik z formą silikonową do zamrażarki na 30 minut lub do lodówki na 2 godziny.
  4. Rozpuścić pozostałe 25 g gorzkiej czekolady (tak samo jak w punkcie 1.), połączyć połówki bąbelków rozpuszczoną czekoladą i nałożyć na wykałaczki/patyczki do szaszłyków.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 25 g gorzkiej czekolady
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 50 g serka mascarpone
  • 25 g cukru
  • 25 g gorzkiej czekolady do łączenia połówek
  • 12 drewnianych wykałaczek/patyczków do szaszłyków
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL