Wstecz
CZEKOLADOWO-KOKOSOWE BĄBELKI
Etapy przygotowania
- Podzielić na kawałki 25 g gorzkiej czekolady i przełożyć je do Micro Nova Dzbanka 1L. Nałożyć pokrywkę i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę (moc 360W). Zamieszać i wstawić na kolejne 45 sekund do kuchenki mikrofalowej. Odstawić na 1 minutę i wymieszać. Jeśli czekolada nie rozpuściła się, wstawić do kuchenki mikrofalowej na dodatkowe 20 sekund.
- Dodać wiórki kokosowe, mascarpone i cukier. Niezwłocznie wymieszać za pomoca Neo Silikonowej Łyżki aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Do Pojemnika do mrożenia 2,25L włożyć Mini Silikonowe Kopułki. Do wgłębień przełożyć równomiernie czekoladowo-kokosową masę. Docisnąć masę łyżeczką do herbaty i wstawić pojemnik z formą silikonową do zamrażarki na 30 minut lub do lodówki na 2 godziny.
- Rozpuścić pozostałe 25 g gorzkiej czekolady (tak samo jak w punkcie 1.), połączyć połówki bąbelków rozpuszczoną czekoladą i nałożyć na wykałaczki/patyczki do szaszłyków.
Składniki
Dla 4 porcji
- 25 g gorzkiej czekolady
- 50 g wiórków kokosowych
- 50 g serka mascarpone
- 25 g cukru
- 25 g gorzkiej czekolady do łączenia połówek
- 12 drewnianych wykałaczek/patyczków do szaszłyków