Wstecz
CHILI Z KREWETKAMI
Etapy przygotowania
- Obrać cebulę i ząbki czosnku. Rozdrobnić je razem w Supersonic Rozdrabniaczu Wysokim, następnie przełożyć rozdrobnione warzywa i oliwę z oliwek do naczynia UltraPro 3,5l. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej przez 4 minuty (moc 600W).
- Dodać do naczynia opłukaną i odsączoną fasolę, posiekane pomidory, passatę, chili i sól. Przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej o mocy 600 W przez 15 minut, mieszając w połowie Neo silikonową Łyżką.
- Dodać krewetki, wymieszać razem, przykryć i wstawić do kuchenki mikrofalowej na dodatkowe 5 minut (moc 600W). Pozostawić na 5 minut i dodać posiekaną w Supersonic Rozdrabniaczu Wysokim natkę pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym w Ryżowym Garnuszku Maxi.
Dodatkowe informacje
* Zapytaj swojego sprzedawcę ryb o opcje z ekologicznych źródeł.
Składniki
Dla 4 porcji
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek (± 30 ml)
- 2 duże puszki z gotowaną fasolą (± 1 kg po odsączeniu)
- 1 puszka pokrojonych pomidorów (± 400 g)
- 400 g passaty (sosu pomidorowego)
- 0.5 łyżeczka chili w proszku (± 2 ml)
- Sól
- 500 g krewetek (obranych i surowych)*
- 3 gałązki pietruszki