Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger z łososia

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
35 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Umieść mielonego łososia, szczypiorek, koper, sól i pieprz w średniej misce i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą.
  2. Podziel równomiernie mieszankę na 8 porcji i uformuj kotleciki za pomocą Praski do hamburgerów.
  3. Do dużej patelni wlej olej i postaw na średnim ogniu. Gdy olej będzie już gotowy do smażenia, smaż kotlety przez 3-4 min. z każdej strony lub do złotego koloru i do temperatury wewnętrznej 63°C. 
  4. Zdejmij kotlety z patelni i odstaw na 5 minut. przed podaniem.
  5. W międzyczasie za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic Wysokiego wyposażonego w nasadkę ostrza drobno posiekaj kolendrę. Zdejmij ostrze i załóż nasadkę mieszającą. Dodaj pozostałe składniki do majonezu z awokado, przykryj i pociągnij za sznurek, aż zawartość dobrze się połączy i będzie gładka.
  6. Podawaj koteciki w bułce burgerowej z majonezem awokado i wybranymi dodatkami.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 1 kg łososia mielonego (bez skóry)
  • 1 pęczek koperku
  • 30 ml szczypiorek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 15 ml oliwa z oliwek do smażenia

Majonez Awokado

  • 3 gałązki kolendry
  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 75 g majonez
  • 0.5 limonka (sok)
  • sól i pieprz

Do podania

  • Bułka burgerowa, pokrojona czerwona cebula, pokrojony ogórek, sałata...
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL