Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger z czarnej fasoli i batatów

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
34 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
24 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej Air Fryer do 190°C.
  2. Rozetrzyj połowę czarnej fasoli w dużej misce do konsystencji pasty. Dodaj pozostałą czarną fasolę i resztę składników do miski, a następnie wymieszaj do całkowitego połączenia.
  3. Uformuj masę w 8 równych kotletów o szerokości ok. 7,5 cm i grubości 2,5 cm.
  4. Umieść 4 kotleciki w koszu Air Fryer i piecz przez 12 minut, odwracając w połowie czasu pieczenia. Powtórz z pozostałymi 4 kotletami.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 425 g czarnej fasoli z puszki
  • 250 g puree ze słodkich ziemniaków
  • 255 g ugotowanego brązowego ryżu
  • 20 g pokrojonej w kostkę zielonej cebuli
  • 60 g masy orzechowej (z migdałów, orzechów włoskich lub pekan)
  • 15 g mielonego kminku
  • 5 g wędzonej papryki
  • 1 g soli
  • 1 g pieprzu

Do podania

  • 8 bułek do burgerów
  • Opcjonalnie: plasterki pomidora, plasterki czerwonej cebuli, plasterki awokado, sałata, ketchup, majonez
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL