Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger Rybny

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
40 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Umieść kolendrę, papryczkę chili i dymkę w Rozdrabniaczu SuperSonic Chopper Wysokim i drobno posiekaj.
  2. Umieść posiekaną zawartość rozdrabniacza i wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem oleju w misce i mieszaj do dokładnego połączenia.
  3. Równomiernie podziel masę na 6 porcji i uformuj z nich burgery za pomocą Praski do hamburgerów.
  4. Dodaj olej do dużej patelni i umieść na średnim ogniu. Gdy olej będzie gotowy do smażenia, smaż burgery przez 4-5 minut z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru i temperatury wewnętrznej 63°C.
  5. Zdejmij burgery z patelni i odstaw na 5 minut przed podaniem.
  6.  Podawaj burgery w bułkach lub bułkach ze świeżą kolendrą, pokrojoną czerwoną cebulą, papryczką chili, ogórkiem, dymką, sosem chili, piklami i kawałkami limonki.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 0.25 pęczka kolendry
  • 1 czerwona lub zielona papryczka chili (posiekana)
  • 3 cebulki dymki lub szczypiorek (posiekane)
  • 750 g mielone filety z białej ryby (np. płastugi)
  • 60 ml Tajska czerwona pasta curry
  • Skórka i sok z połowy limonki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej kokosowy lub roślinny do smażenia

Do podania

  • 6 bułek do burgerów
  • świeza kolendra
  • 1 czerowna cebula (pokrojona w plasterki)
  • 1 czerwona papryczka chili (pokrojona w plasterki)
  • 1 ogórek (pokrojony w plastry)
  • 2 cebulki dymki lub szczypiorek (drobno posiekane)
  • Słodki sos chili (lub inny sos tajski)
  • Pikle
  • Łódeczki limonki
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL