Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger Caprese

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
53 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
28 min

Etapy przygotowania

  1. W dużej misce wymieszaj mięso z indyka lub kurczaka, pesto, panierkę panko, sól i pieprz.
  2. Uformuj masę w 4 równe burgery za pomocą Praski do Hamburgerów.
  3. Smażenie w frytkownicy Air Fryer:
    1. Rozgrzej Air Fryer do 180°C / 360°F.
    2. Umieść dwa burgery w koszu frytownicy i smaż przez 7 minut. Odwróć burgery i smaż dodatkowe 4 minuty.
    3. Umieść plasterek mozzarelli na wierzchu każdego burgera i smaż przez 3 minuty lub do momentu, aż ser się rozpuści, a burger osiągnie temperaturę wewnętrzną 74°C. Powtórz z pozostałymi dwoma kawałkami
  4. Smażenie na kuchence:
    Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodając niewielką ilość oleju w razie potrzeby. Smaż burgery przez 5-6 minut. Odwróć burgery i smaż przez 5-6 minut lub do momentu, gdy osiągną temperaturę wewnętrzną 74°C.
  5. Wyjmij burgery z patelni i pozwól im odpocząć przez 5-10 minut przed podaniem.
  6. Umieść burgery na bułkach hamburgerowych, ułóż plasterek pomidora, skrop polewą balsamiczną i podawaj z dodatkowym pesto.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 450 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka
  • 80 ml pesto ( i więcej na polewę)
  • 50 g panierki panko
  • Sól i pieprz do smaku
  • 4 plastry sera mozzarella (około 30 g)

Do podania

  • 1 średni pomidor malinowy (pokrojony w plastry)
  • 4 bułki do burgerów
  • Sos balsamiczny do serwowania
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL