Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Burger Adobo Chili

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
57 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
czas oczekiwania
40 min
Czas gotowania
12 min

Etapy przygotowania

  1. W dużej misce wymieszaj mieloną wołowinę, pietruszkę, czosnek, sól, cebulę w proszku i sos adobo, aż do połączenia. Przykryj i pozostaw do marynowania w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
  2. Podczas gdy mięso na burgery się marynuje, dodaj papryczki chipotle do Rozdrabniacza SuperSonic. Przykryj i pociągnij za przewód, aby drobno posiekać. Dodaj majonez i pociągnij za przewód, aż do dokładnego połączenia.
  3. Równomiernie podziel mieloną wołowinę na 6 równych porcji i uformuj w burgery za pomocą Praski do hamburgerów.
  4. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodając niewielką ilość oleju w razie potrzeby. Umieść 3 burgery na patelni i smaż przez 2-3 minuty.* Odwróć burgery, smaż przez 1-2 minuty, następnie dodaj pokrojony ser, umieść pokrywkę na patelni i smaż przez 1 minutę. Dostosuj czas gotowania w razie potrzeby, aż osiągniesz pożądany stopień wysmażenia. Zdejmij z patelni i powtórz z pozostałymi burgerami.
  5. Zdejmij burgery z patelni i odstaw na 5-10 minut przed podaniem.
  6. Posmaruj bułki burgerowe majonezem chipotle, dodaj burgery i wybrane dodatki.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 680 g mielonej wołowiny
  • 0.25 pęczka natki pietruszki (drobno posiekanego)
  • 3 ząbki czosnku (przeciśnięty)
  • 5 ml soli
  • 15 ml cebuli w proszku (±1 łyżka)
  • 60 ml sosu adobo

Do podania

  • Bułki do burgerów, sałata, pomidor, plasterki sera, plasterki awokado, chrupiący bekon

Sos Chipotle Mayo

  • 3 papryki chipotle w sosie adobo
  • 110 g majonezu
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL