Wstecz
BRZOSKWINIOWA HERBATA MROŻONA
W gorące letnie dni nie ma nic lepszego niż ochłodzenie się orzeźwiającym zimnym napojem. Ta zimna, cudownie owocowa mrożona herbata ugasi Twoje pragnienie!
Etapy przygotowania
- Usuń nasiona z brzoskwiń. Pokrój je w plasterki na Podkładce do krojenia używając Noża Uniwersalnego z serii Universal.
- Przełóż pokrojone brzoskwinie i liście herbaty do Lemoniadowego Dzbanka.
- Wlej do Lemoniadowego Dzbanka wodę w temperaturze pokojowej.
- Umieść sitko i pokrywkę na Lemoniadowym Dzbanku i włóż wszystko do lodówki na 8-12 godzin.
- Podawaj z lodem.
Dodatkowe informacje
Czy jest lepszy sposób na ochłodę po gorącym dniu niż przy lampce czegoś zimnego? Sprawdź to, popijając zimną, mrożoną herbatę z owocowym akcentem!
Dlaczego herbata macerowana? Herbata „parzona” na zimno ma słodszy i delikatniejszy smak. W herbacie „parzonej” tym sposobem jest mniej kofeiny niż w zwykłej mrożonej herbacie, a ponieważ nie wymaga ona podgrzewania podczas przygotowywania, zrobienie jej jest bardzo łatwe!
Składniki
Dla 6 porcji
Na 6 Szklanek
- 2 łyżki czarnej herbaty liściastej (ok. 10g)
- 2 dojrzałe brzoskwinie
Do serwowania
- Kostki lodu