Wstecz
BLOK CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI
Etapy przygotowania
- Do Micro Nova 2,25l dodać wiórki czekoladowe, marshmallows/pianki, słodzone skondensowane mleko, masło i sól, przykryć pokrywą i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę (moc 900 watów). Wymieszać za pomocą Neo Silikonowej Łyżki. Pianki nie muszą być całkowicie rozpuszczone.
- Wlać zawartość Micro Nova 2,25l do Kuchcika Plus, dodać ekstrakt waniliowy i posiekane orzechy. Nałożyć pokrywę, ustawić na II bieg i wymieszać aż do połączenia składników.
- Umieścić Silikonowe Brownie w Pojemniku do mrożenia 2,25L.
- Wlać zawartość do Silikonowe Brownie i równomiernie rozłożyć Neo Silikonową Łyżką.
- Włożyć do lodówki na 1-2h do zastygnięcia.
- Pokroić na 30 małych kawałków.
Składniki
Dla 30 porcji
- 500 g wiórków czekoladowych lub drobno pokruszonej czekolady
- 100 g mini marshmallows/ mini pianek
- 360 g słodzonego mleka skondensowanego
- 30 g masła
- 1 szczypta soli
- 5 ml ekstraktu waniliowego lub innego aromatu
Opcjonalnie
- Posiekane orzechy