Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Bezglutenowe burgery z czerwonej fasoli

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
30 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Umieść wszystkie składniki w Rozdrabniaczu SuperSonic Chopper Extra wyposażonym w ostrze. Przykryj i pociągaj za przewód, aż do uzyskania gęstej mieszanki.
  2. Równomiernie podziel całość na 4 porcje i uformuj burgery za pomocą Praski do hamburgerów.
  3. Przygotowanie przy użyciu Micro Pro Grilla:
    1. Umieść 2 burgery w urządzeniu Micro Pro Grill. Umieść pokrywę w pozycji grill/niski i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 8 minut z mocą 900 watów. Odwróć burgery i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez dodatkowe 2 minuty.
    2. Umieść pozostałe 2 burgery, przykryj w pozycji grill/niski i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 6 minut przy 900 watów. Odwróć burgery i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez dodatkowe 2 minuty.
  4. Gotowanie na kuchence:
    Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Umieść burgery na patelni i smaż przez 5-7 minut z każdej strony.
  5. Gotowanie w piekarniku:
    1. Wyjmij ruszt z piekarnika i rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Umieścić Silikonową Matę Premium na zimnej półce piekarnika.
    2. Umieść burgery na silikonowej Macie Premium i piecz przez 20 minut, przewracając w połowie pieczenia.
  6. Podawaj gotowe burgery w bezglutenowych bułkach burgerowych z wybranymi dodatkami.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 850 g czerwonej fasoli w puszce
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 65 g bezglutenowe płatki (np. owsiane)
  • 5 ml kminu rzymskiego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 45 ml oliwy z oliwek (do gotowania na kuchence)

Do podania

  • Bezglutenowe bułki do burgerów, ser w plastrach, czerwona cebula w plastrach, pomidor w plastrach, sałata, pikle....
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL