Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Bezglutenowa Pizza Chmurka

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
45 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
10 min
Czas gotowania
25 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjmij ruszt z piekarnika i rozgrzej piekarnik do 190°C. Umieść Silikonową Matę Premium na zimnym ruszcie piekarnika.
  2. Używając Kuchcika Plus, ubij białka z solą na sztywną pianę.
  3. Dodaj mąkę migdałową, mieszankę przypraw włoskich i czosnek granulowany. Delikatnie wymieszaj.
  4. Przełóż puszystą masę na Silikonową Matę Premium i uformuj okrągły kształt o średnicy 25 cm.
  5. Piecz przez 15 minut lub do uzyskania lekko złotobrązowego koloru.
  6. Wyjmij z piekarnika, posmaruj sosem do pizzy, serem mozzarella i posyp dowolnymi dodatkami.
  7. Piecz przez 10 minut lub do momentu, aż ser się rozpuści i zacznie się rumienić.
  8. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut przed ostrożnym przeniesieniem z silikonowej maty na deskę do krojenia.

Dodatkowe informacje

*WSKAZÓWKA: Podsmaż warzywa przed nałożeniem na pizzę, aby uzyskać delikatniejszą teksturę.

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 1 porcji

  • 5 białek
  • 1 ml soli
  • 25 ml mąki migdałowej
  • 5 ml mieszanki przypraw włoskich
  • 3 ml czosnku granulowango
  • 60 ml sosu do pizzy
  • 60 g rozdrobnionej mozzarelli

Dodatki do wyboru

  • *Pokrojone pepperoni, pokrojona czerwona cebula, pokrojona papryka, pokrojone oliwki, świeżo posiekana bazylia
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL