Wstecz
BANANOWE MUMIE
Pyszne i zaskakujące przekąski na Halloween!
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik na 210°C.
- W Misce 300ml z Serii Świeża Czwórka wymieszaj żółtko i wodę za pomocą Klik Klak Trzepaczki.
- Obierz banany.
- Z ciasta francuskiego wytnij paski o szerokości 1 cm i owiń je wokół bananów, tak aby wyglądały jak mumie. Ułóż je na Silikonowej Macie Premium umieszczonej na zimnej kratce z piekarnika.
- Posmaruj ciasto francuskie z żółtkiem jaja przy użyciu Silikonowego Pędzelka, następnie posyp mumie cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Umieść 2 rodzynki na każdym bananie, aby wyglądały jak oczy.
- Piecz przez ok. 17-20 min. A następnie odstaw na 10 minut do ostygnięcia.
Składniki
Dla 6 porcji
- 1 żółtko
- 1 łyżka wody
- 6 bananów
- 230 g ciasta francuskiego
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 12 rodzynek