Wstecz
Bagietki Koktajlowe z bazylią i suszonymi pomidorami
Szukasz szybkich przekąsek, które zachwycą Twoich gości? W Twoim menu nie powinno zabraknąć Party Bagietek Koktajlowych z suszonymi pomidorami i bazylią. Przygotowanie przystawek zajmie Ci nie więcej niż 10 minut, a efekt końcowy będzie powalający!
Etapy przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 200 °C.
- Posiekaj bazylię za pomocą Rozdrabniacza SuperSonic.
- Dodaj suszone pomidory i posiekaj całość, ok. 10 pociągnięć.
- Zdejmij ostrza, następnie dodaj masło, sól i pieprz i wymieszaj Neo Silikonową Łyżką.
- Używając Noża do chleba każdą bagietkę natnij ukośnie w kilku miejscach. Uważaj, aby nie przeciąć bagietki całkowicie. Wypełnij szczeliny nacięć maślaną pastą.
- Ułóż bagietki na Silikonowej Macie Premium, a następnie ułóż matę na zimnej blaszce. Piecz bagietki przez ok. 8-10 minut, aż lekko się zarumienią. Pozostaw bagietki do wystudzenia przez 5 minut przed podaniem.
Dodatkowe informacje
Wskazówka: Bazylię możesz zastąpić rukolą. Dla lepszego efektu rozdrabniania, po umyciu bazylię lub rukolę należy zawsze dokładnie wysuszyć ręcznikiem kuchennym lub Suszarką do Sałat.
Składniki
Dla 10 porcji
- 20 g świeżych listków bazylii
- 60 g suszonych pomidorów (po odsączeniu)
- 80 g miękkiego masła
- sól i pieprz do smaku
- 2 bagietki