Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Babeczki Toffi z Kremem Kawowym

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
35 min
trudność
średni
czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C, bez rusztu. Wyłóż wgłębienia formy Silikonowe Babeczki papierowymi papilotkami, umieść na kratce i odstaw.
  2. W Misce do Cista Plus 3,5 L połącz jajka, masło i ekstrakt waniliowy i ubijaj na gładką masę.
  3. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól i kakao. Dodawaj stopniowo do masy jajecznej. Ubijaj, aż będzie gładka.
  4. Stopniowo dodawaj kawę i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
  5. Toffi pokrój na małe kawałki i dodaj do ciasta.
  6. Rozłóż ciasto równomiernie w foremkach i piecz przez ok. 20 min, lub do czasu, aż wykałaczka wbita w babeczki będzie sucha.
  7. Przygotuj lukier maślany: Wszystkie składniki włóż do SuperSonic Rozdrabniacza Extra i ubijaj, aż uzyskasz gładki i puszysty krem. Powinien mieć konsystencję przypominającą majonez.
  8. Aby uniknąć roztopienia, przed dodaniem lukru na babeczki poczekaj, aż całkowicie ostygną.
  9. Napełnij Dekorator Tubę, załóż odpowiednią końcówkę np. gwiazdkową i rozpocznij przesuwanie od zewnątrz w kierunku środka, aby utworzyć jedną równą warstwę. Potem udekoruj małymi kawałkami toffi.
  10. . Podawaj od razu lub przechowuj babeczki w lodówce.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 6 porcji

  • 2 jajka
  • 50 g niesolonego, miękkiego masła
  • 1 pinch ekstraktu waniliowego
  • 50 g mąki
  • 1 łyżka (15 ml) proszku do pieczenia
  • 100 g cukru białego
  • 1 pinch soli
  • 40 g kakao w proszku
  • 3 łyżki (45 ml) mocnej kawy
  • 100 g toffi - posiekane
  • 125 g masła niesolonego, miękkiego (nieroztopione)
  • 1 żółtko jaja
  • 100 ml Cukier puder
  • 15 ml ekstraktu kawy
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL