Wstecz
BABECZKI ORZECHOWO-CZEKOLADOWE
Etapy przygotowania
- W Candy Plus 1,25l zmieszać wszystkie składniki za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej.
- Gotową masę wlać do dwóch Ultra Pro Muffinek i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę i 30 sekund (moc 600 W). Pozostawić na 5 minut, a następnie wyjąć z foremek za pomocą Mini Silikonowej Łyżki.
- Wymieszać składniki polewy i ozdobić babeczki lukrem używając Dekoratora Tuby lub Pisaka Dekoratora. Posypać kolorową czekoladową posypką lub innymi malutkimi cukierkami dekoracyjnymi.
Składniki
Dla 2 porcji
- 1 jajko (średniej wielkości)
- 1 łyżka oleju słonecznikowego (± 15 ml)
- 2 łyżki śmietany kremówki (± 30 ml)
- 2 łyżki cukru (± 30 ml)
- 3 łyżki mąki uniwersalnej (± 45 ml)
- 0.5 łyżeczka proszku do pieczenia (± 2 ml)
- 0.5 łyżeczka ekstraktu waniliowego (± 2 ml)
- 3 łyżki sproszkowanych orzechów laskowych (± 45 ml)
Polewa
- 50 g kremu czekoladowo-orzechowego
- 50 g mascarpone