Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

BABECZKI ORZECHOWO-CZEKOLADOWE

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
12 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
2 min

Etapy przygotowania

  1. W  Candy Plus 1,25l zmieszać wszystkie składniki za pomocą Neo Trzepaczki Pionowej.
  2. Gotową masę wlać do dwóch Ultra Pro Muffinek i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę i 30 sekund (moc 600 W). Pozostawić na 5 minut, a następnie wyjąć z foremek za pomocą Mini Silikonowej Łyżki.
  3. Wymieszać składniki polewy i ozdobić babeczki lukrem używając Dekoratora Tuby lub Pisaka Dekoratora. Posypać kolorową czekoladową posypką lub innymi malutkimi cukierkami dekoracyjnymi.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 2 porcji

  • 1 jajko (średniej wielkości)
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego (± 15 ml)
  • 2 łyżki śmietany kremówki (± 30 ml)
  • 2 łyżki cukru (± 30 ml)
  • 3 łyżki mąki uniwersalnej (± 45 ml)
  • 0.5 łyżeczka proszku do pieczenia (± 2 ml)
  • 0.5 łyżeczka ekstraktu waniliowego (± 2 ml)
  • 3 łyżki sproszkowanych orzechów laskowych (± 45 ml)

Polewa

  • 50 g kremu czekoladowo-orzechowego
  • 50 g mascarpone
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL