Wstecz
Aioli z pieczonej czerwonej papryki
Brak Ci pomysłu jak zaskoczyć kulinarnie swoich gości? Oto przepis idealny na aioli z pieczonej czerwonej papryki, idealnie sprawdzi się jako pasta do kanapek, dip lub jako sos do tuńczyka, makaronu, jajek lub sałatek.
Etapy przygotowania
- Umieść ząbki czosnku w Rozdrabniaczu SuperSonic. Przykryj i pociągaj za sznurek, aż zostaną rozdrobnione.
- Dodaj pieczoną czerwoną paprykę, przykryj i pociągaj za sznurek, aż się rozdrobni.
- Następnie dodaj majonez, przykryj i pociągaj za sznurek, aż do połączenia wszystkich składników w jednolitą masę.
- Podawaj jako pastę do kanapek, dip lub jako sos do tuńczyka, makaronu, jajek lub sałatek.
Składniki
Dla 8 porcji
- 3 duże ząbki czosnku
- 100 g pieczonej papryki czerwonej
- 180 ml majonez