Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Aioli z pieczonej czerwonej papryki

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
5 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
5 min

Brak Ci pomysłu jak zaskoczyć kulinarnie swoich gości? Oto przepis idealny na aioli z pieczonej czerwonej papryki, idealnie sprawdzi się jako pasta do kanapek, dip lub jako sos do tuńczyka, makaronu, jajek lub sałatek.

Etapy przygotowania

  1. Umieść ząbki czosnku w Rozdrabniaczu SuperSonic. Przykryj i pociągaj za sznurek, aż zostaną rozdrobnione.
  2. Dodaj pieczoną czerwoną paprykę, przykryj i pociągaj za sznurek, aż się rozdrobni.
  3. Następnie dodaj majonez, przykryj i pociągaj za sznurek, aż do połączenia wszystkich składników w jednolitą masę.
  4. Podawaj jako pastę do kanapek, dip lub jako sos do tuńczyka, makaronu, jajek lub sałatek.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 8 porcji

  • 3 duże ząbki czosnku
  • 100 g pieczonej papryki czerwonej
  • 180 ml majonez
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL